Efteling 

Liveblog: Negen Pleinen Festijn 2018 van start

16:00 uur

Het Negen Pleinen Festijn 2018 is officieel begonnen. Vanaf 16 uur beginnen de entertainment-acts op het Anton Pieckplein en het Herautenplein. Om 18 uur zal de Bonte Stoet vanaf het Efteling Theater naar Symbolica lopen. Naar verwachting is er dit jaar weer de Negen Pleinen Festijn-soundtrack te horen tijdens de Bonte Stoet. Dit werd vorig jaar door vele liefhebbers gemist.

16:15

Op het Anton Pieckplein loopt de Harmonie van Drie weer zijn rondjes. Het muzikale trio stopt zo nu en dan voor een kleine muzikale voorstelling waarbij het publiek een hoofdrol speelt. Van het straattheater is vooralsnog niks te zien.

18:30

De Bonte Stoet trok door het park als vanouds op de vrolijke klanken van het Negen Pleinen Festijn-lied. O.J. Punctuel loopt samen met Pardoes, Pardijn en de hofhouding voorop. De stoet sloot af met Jelle Amersfoort, die samen met zijn band op zijn vertrouwde kleine autootje over de Promenade reed.

18:50

Op het Hartenhof begeleidt O.J. Punctuel enkele hofdames tijdens een Symbolicaanse hofdans. Echter, de koks komen tevoorschijn en en hebben hele andere plannen. O.J. Punctuel probeert de boel nog een beetje in goede banen te leiden, wat uiteindelijk uitmondt in de Pancake-dans.

19:10

Het Fata Morganaplein biedt dit jaar een heuse Fata Morgana-dans, waar onder andere door buikdanseressen en poortwachters onder begeleiding van de Fata Morgana-remix een spectaculaire dans wordt opgevoerd.

19:50

Op het Vliegende Hollanderplein zingt Zang en Gelukkig onder begeleiding van de piano de vertrouwde meezing-liedjes. Na Zang en Gelukkig bespeelt de Pientere Pianist de piano met enkele bekende Efteling-melodieën.

20:30

Lees ook:  Wehkamp opent exclusieve online winkel van de Efteling

Op het Ton van de Venplein wordt onder leiding van Ruiter Thomas een zwaardvechtpresentatie gehouden. Onder genot van een heerlijke ijsdonut is het zeker geen straf om hier even te vertoeven en te genieten van de zomerse sferen.

20:50

Op het Anton Pieckplein zorgt de Harmonie van Drie voor vrolijke klanken terwijl je lekker kunt uitrusten op één van de vele zitgelegenheden.

21:20

Op het Carnaval Festivalplein maakt Jelle Amersfoort er samen met de Rode Neuzen als vanouds weer een feestje van. Op de vrolijke klanken van zijn bandje kan iedereen uit volle borst meezingen.

23:00

Op het Dwarrelplein zwaaien de bekende Efteling-karakters van de afgelopen avond de Negen Pleinen Festijn-bezoekers uit. Iedereen kan nog een laatste praatje maken met zijn favoriete karakter of nog even snel een foto trekken.

Reacties

Related posts