Efteling Symbolica 

Hoever zijn ze bij Symbolica?

Nog drie weken en dan kunnen we de eerste ritjes in het Paleis der Fantasie al achter de rug hebben. Op zaterdag 1 juli gaat de nieuwe attractie voor iedereen eindelijk open. Personeel, prijswinnaars, Efteling abonnementhouders en de pers mogen er zelfs eerder in. Maar hoever zijn ze eigenlijk met de bouw van Symbolica?

Lees ook:  Tijden Symbolica abonnementenpreview bekend

Het mag geen verrassing zijn dat de buitenkant al heel ver af is. Het plein voor de wachtrij en de wachtrij zelf zijn bestraat en alle planten zijn geplaatst. Het dak heeft de vorm van een koninklijke paleistuin gekregen waar ongeveer 800 zonnepanelen in verwerkt zijn. De laatste decoratie wordt nu aangebracht in de wachtrij. Zo zijn afgelopen week vaandels opgehangen in de wachtrij en informatieborden geplaatst voor de ingang van de wachtrij. Ook aan de fontein voor het paleis worden de laatste werkzaamheden verricht. Het eerste deel van de parel bovenop de fontein is geplaatst.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Fontein van Symbolica.
Fontein van Symbolica.
Vaandel in de Wachtrij.
Infobord voor de wachtrij.
Infobord voor de wachtrij.

(Kijk meer Symbolica foto’s op Plaetjesmakers.nl)

In de attractie wordt druk getest, zodat alles straks soepel verloopt. Zelfs in de wachtrij van Symbolica is al proefgedraaid. Veel beelden vanbinnen krijgen we echter nog niet te zien. Gelukkig blijft hierdoor het verrassingseffect ook behouden als je voor de eerste keer Symbolica betreedt. Om dat verrassingseffect te behouden mag er tijdens de previews van Symbolica ook niet gefilmd worden.

Wel heeft de Efteling afgelopen week zelf een klein kijkje gegeven op een van de geavanceerde animatronics van Symbolica. In het korte filmpje zien we Grootmagister Almar in het Observatorium.

Wil je nog meer zien? Dan kan je natuurlijk ook voor alle making-of’s terecht op het Youtube kanaal van de Efteling.

Reacties

Related posts