Efteling 

Goedgemutste Langnek vraagt aandacht voor eenzame ouderen

Jong en oud verzamelden vandaag in het IJspaleis van de Winter Efteling, om samen een muts te breien voor de bekende Sprookjesbosbewoner Langnek. Een initiatief van innocent drinks in samenwerking met de Efteling om aandacht te vragen voor de 1,4 miljoen eenzame ouderen in Nederland. Met de Goedgemutste Breicampagne zet innocent drinks zich al 13 jaar in voor dit doel. Samen met duizenden creatievelingen maken ze elk jaar kleine, wollen mutsjes voor op hun smoothies. Maar dit event stond in het teken van een muts van groter formaat: een winterse accessoire voor Langnek in de Efteling.

Elk jaar wordt de Efteling tijdens de koude maanden traditiegetrouw omgetoverd in winterse sferen, waarbij ook de Sprookjesbosbewoners een laagje extra aantrekken. Zo worden de oren van Langnek normaal gezien tijdens de winter warm gehouden door een stel oorwarmers. Maar dit jaar sloegen Efteling-bezoekers van alle leeftijden de breinaalden ineen om een warme muts te maken voor het Efteling-icoon. Dit alles gebeurde onder enthousiaste begeleiding van de fanatieke meesterbreisters van de Goedgemutste Breicampagne. Langnek zal de hele winter goedgemutst blijven om aandacht te vragen voor de eenzame ouderen in ons land.

Winter Efteling en de Goedgemutste Breicampagne
“In de Efteling verwonderen we graag jong en oud. De winter is bij uitstek een seizoen om samen de warmte op te zoeken. Wij dragen als Efteling daarom de Goedgemutste Breicampagne een warm hart toe, omdat wij geloven dat niemand in Nederland eenzaam hoeft te zijn,” aldus Mariëtte Siezenga, communicatiespecialist bij de Efteling.

Lees ook:  Symbolica weekoverzicht 6 t/m 12 februari

Jiri Staats, brand manager bij innocent drinks en opperhoofd van de Goedgemutste Breicampagne: “Met de Goedgemutste Breicampagne vragen we elk jaar aandacht voor de meer dan één miljoen eenzame ouderen in Nederland. Tijdens deze koude wintermaanden doen we een beroep op de warme harten van de Efteling en diens bezoekers met deze unieke samenwerking. Want samen staan we sterk in het voorkomen en verhelpen van eenzaamheid.”

Reacties

Related posts