Efteling 

Gelaarsde Kat op tournee

17 oktober beleefde sprookjesmusical De gelaarsde Kat in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam een swingende én feestelijke start van de tournee. Feestelijk omdat de cast in Rotterdam een Musicalworld Award voor beste jeugdvoorstelling ontving. De voorstelling toert de komende maanden langs 50 verschillende theaters in Nederland en Vlaanderen, waarbij in totaal 1.000 kinderen een eenmalige rol als ‘katje’ spelen.

Marcel Visscher, die in de musical de kat speelt, heeft zin in een nieuwe reeks voorstellingen vol zang, dans en kattenkwaad. “Door een aantal nieuwe gezichten in de cast, krijgt de voorstelling ook een nieuw soort energie. Maar de musical blijft vooral heel grappig, waardoor De gelaarsde Kat een feest is voor zowel kinderen als volwassenen.”

Naast de vaste cast en kindercast spelen iedere voorstelling ook 20 kinderen een gastrol in één van de voorstellingen van De gelaarsde Kat. Met deze unieke vorm van theater kunnen honderden kinderen middels eenmalige gastrollen onderdeel zijn van een échte musicalproductie.

Volgens bezoekers van website Musicalworld is sprookjesmusical De gelaarsde Kat de beste jeugdvoorstelling van het seizoen. Hiervoor kreeg de cast uit handen van Johan van der Zwet van Musicalworld een award uitgereikt. Sinds 2009 reikt Musicalworld publieksprijzen uit aan professionele Nederlandse en Vlaamse musicalproducties. Zo kunnen theaterbezoekers hun waardering uit spreken naar producenten, acteurs en medewerkers achter de schermen.

Lees ook:  Grimm’s ‘De zes Zwanen’ nieuw in Efteling Sprookjesbos

Efteling sprookjesmusical De gelaarsde Kat is de 14e productie van Efteling Theaterproducties. Eerder stond het swingende verhaal vol zang, dans en kattenkwaad op de planken van het Efteling Theater. De opvolger van De gelaarsde Kat, Sprookjessprokkelaar de musical, is nu in het Efteling Theater te zien.

Reacties

Related posts