Efteling 

Fun: Hoe stemmen de Sprookjesbosbewoners?

Morgen vinden in Nederland de Tweedekamer verkiezingen plaats. Wij van Eftelingsestraat.nl gingen het sprookjesbos in en peilden bij de Sprookjesbosbewoners het stemgedrag voor de verkiezingen.

Meteen toen wij het sprookjesbos inliepen kwam Roodkapje ons tegemoet gehuppeld. Met haar bekende rode kledingstijl en een mandje vol met bloemen was ze weer op pad naar haar grootmoeder. Met een lichte gehaaste indruk vroegen wij wat zij van plan is morgen te stemmen. “Ik vind de natuur zeer belangrijk, ook vind ik het fijn als alle Sprookjesbosbewoners ongeacht hun afkomst vredig met elkaar kunnen samenleven. Ik denk dat ik dus op Groen Bos ga stemmen”, aldus Roodkapje. Na dit gezegd te hebben huppelde ze weer vrolijk verder richting haar grootmoeder.

Na een klein stukje verder te hebben gelopen kwamen we Langnek tegen. Ook hem stelden wij de vraag op welke partij hij morgen zijn stem gaat uitbrengen. Volgens Langnek heeft de lokale economie flink te lijden gehad tijdens de laatste bezuinigingen. In zijn directe omgeving heeft hij na een lange moeizame periode een horecazaak zien sluiten. Wel ziet hij dat alles er eindelijk weer op vooruit gaat en dat de lokale economie weer een opleving krijgt. Overal een beetje overheen kijkend denkt Langnek op de Sprookjespartij voor Vrijheid en Democratie te stemmen.

Onderweg kwamen wij langs het huis van grootmoeder, wij belden aan in de hoop ook van haar een reactie te krijgen. Helaas bleek er niemand thuis te zijn. Zodra wij het tuintje van grootmoeder verlieten hoorden wij wat valse fluittonen en zagen wij de Fakir aan komen vliegen. Hij vertelde ons nog totaal geen idee te hebben waarop hij wil stemmen. Bij veel partijen voelt hij zich niet thuis. Een enkele partij komt wel in de buurt van zijn mening, maar hij heeft daar weinig vertrouwen in. De Fakir blijft voorlopig dus nog even een zwevende kiezer.

Lees ook:  Efteling introduceert fastpass systeem

Na een stukje verder te hebben gelopen kwamen we Wolf tegen. Nog likkebaardend van zijn maaltijd die hij zojuist had genuttigd vertelde hij te willen stemmen op Partij voor de Sprookjes. “Ik mag graag anderen en ook van nieuwe culturen wil ik graag iets proeven”, aldus Wolf.

Als laatste kwamen we Draak tegen. Lichtelijk geïrriteerd gaf hij ons toch antwoord. Volgens Draak gaat het de laatste tijd niet goed en wordt het met alle nieuwe bewoners veel te druk in het Sprookjesbos. Volgens Draak is het Sprookjesbos ondertussen echt vol. “Ik zag dat een nieuwe bewoner, ene Pinokkio, de kroon uit mijn schatkist wilde stelen. Toen ik hem erop aansprak begon hij ook nog te liegen dat het niet waar was, de brutaliteit! Ik denk dat ik deze keer op de Partij Voor de Vliegende stem. In de rest heb ik geen vertrouwen”, aldus Draak.

Na deze korte rondgang in het Sprookjesbos blijkt het dus dat de meningen zeer verdeeld zijn. Wij hopen dat na woensdag alles toch enigszins weer tot rust komt en alle bewoners harmonieus met elkaar verder kunnen leven. Er moet natuurlijk binnenkort ook gewerkt worden aan een groot jubileumfeest op het Herautenplein, maar dat is natuurlijk een ander verhaal.

Reacties

Related posts