Efteling 

Foto’s: werkzaamheden parkeerplaats Efteling

De Efteling is begonnen met enkele werkzaamheden op de hoofdparkeerplaats, met betrekking tot de aanleg van het wisselstrokensysteem op de Europalaan. Aan de linkerzijde van de parkeerplaats (gezien vanaf het Huis of de Vijf Zintuigen) worden de uitrijlanen opnieuw aangelegd. Om dit te verwezenlijken is er een tijdelijke uitrijlaan aangelegd op de parkeerplaats, parallel aan de huidige uitrijlanen. Volgens een woordvoerster van de Efteling zal er op de parkeerplaats na de werkzaamheden verder niets veranderen aan de situatie.

Wat wel zal veranderen is het gebied rondom de slagbomen bij het verlaten van de parkeerplaats. De Efteling gaat hier de betegelde bestrating vervangen door asfalt en betere belijning, in lijn met het wisselstrokensysteem op de Europalaan. Ook zal er een extra rijstrook worden toegevoegd. Naar verwachting zal na voltooiing de doorstroom van verlatend verkeer flink verbeterd zijn.

Verder worden binnenkort de matrixborden verwacht op de Europalaan. Deze matrixborden zullen voortaan aangeven hoeveel rijbanen er geopend zijn richting de Efteling, en richting de N261. Met dit systeem kunnen er flexibel, afhankelijk van de drukte, meerdere rijbanen worden ingezet als aanvoerroute naar de parkeerplaats van de Efteling.

Lees ook:  Kaarten Efteling Midsummer Festival te koop

Overigens is de kleinere rechterzijde (gezien vanaf het Huis van de Vijf Zintuigen) gesloten van 4 november tot en met 30 november. Personeel dat hier parkeert mag parkeren bij de daggasten aan de linkerzijde van de parkeerplaats.

 

Reacties

Related posts