Efteling 

Foto’s: Verbouwing bij het Volk van Laaf

In de Efteling is men gisteren onverwacht begonnen met onderhoud bij het Volk van Laaf. Het Slakkenhuys, het station van de monorail, lijkt een lichte metamorfose te ondergaan. Het station wordt aan diverse kanten dichtgemetseld.

De attractie waar we in slakken het Laafse volkje van boven kunnen bewonderen staat sinds 1990 in de Efteling. De eerste jaren moest er nog getrapt worden om vooruit te komen. Vanaf 1995 zijn er motoren toegevoegd aan de slakken en is de baan aan het einde een stuk ingekort. De doorgang waar je vroeger uitkwam aan het einde van de ronde wordt nu dichtgemaakt. Ook worden de ramen aan de zijkant van het gebouw dichtgemetseld. Gehoopt wordt dat het station hiermee minder een tochtgat wordt dan voorheen.

Lees ook:  Meer info over het Efteling Hotel

Ook elders in Het Lavenlaar wordt er geklust. Zo krijgt de wachtrij van de monorail een opfrisbeurt. Daarnaast staat het Lachhuys in de steigers  om de houten constructie van het gebouwtje te vervangen. De monorail en het Lachuys van het Volk van Laaf blijven nog tot en met 23 juni 2017 gesloten voor onderhoud.

©Plaetjesmakers.nl
©Plaetjesmakers.nl
©Plaetjesmakers.nl
©Plaetjesmakers.nl
©Plaetjesmakers.nl
©Plaetjesmakers.nl
Reacties

Related posts