Foto’s: Kabouterdorp bijna gereed voor heropening

      Geen reacties op Foto’s: Kabouterdorp bijna gereed voor heropening

Nog een week wachten voordat we weer de kabouterhuisjes in kunnen lopen. De Efteling is al vanaf 13 september druk bezig om het Kabouterdorp in het Sprookjesbos een nodige onderhoudsbeurt te geven. Vanaf zaterdag 1 december is het Kabouterdorp weer toegankelijk voor alle gasten van de Efteling.

In dertien weken tijd zijn alle grote kabouterhuisjes schoongemaakt en opnieuw geschilderd. De gevels, daken, houtconstructie, deuren, kozijnen en het stucwerk zijn grondig nagekeken en onderdelen zijn waar nodig vervangen. Tevens hebben de huisjes zowel binnen en buiten nieuwe verlichting gekregen.

Het oudste gedeelte van het Kabouterdorp is niet meegenomen tijdens het onderhoud. De drie kleine doorloop-paddenstoelhuisjes blijven voorlopig afgesloten voor het publiek. Deze kleine huisjes zijn al vanaf de opening van het Sprookjesbos in de Efteling te vinden. De grotere paddenstoelhuisjes zijn in de jaren 70 en 80 toegevoegd aan het Sprookjesbos. De muziekboom voor deze kleine huisjes is een paar jaar geleden opgeknapt.

Reacties