Foto’s: Het dak gaat er op bij De Zes Zwanen

In het Sprookjesbos wordt hard gewerkt aan het nieuwste sprookje van de Efteling: De Zes Zwanen. Het tafereel krijgt steeds meer vorm. De constructie van het slot, bestaande uit 29.000 kilo staal, is al volledig opgebouwd. Bouwvakkers zijn nu bezig met de eerste buitenmuren te metselen en dakdekkers zijn bezig om de daken dicht te maken.

Voordat het dertigste sprookje van de Efteling kan openen moet er nog veel gebeuren aan het 350 m² grote slot. De komende tijd zal het bouwsel omgetoverd worden tot een echt kasteel. Vanaf dit voorjaar wordt het landschap rondom het sprookje ingericht en aangeplant. In het totaal zullen er duizenden Asters bloeien in het Sprookjesbos. Later dit jaar vinden natuurlijk ook de zwanen hun weg in en om het slot. Vanaf dit najaar is het nieuwste sprookje te bewonderen in het Sprookjesbos.

Het verhaal
Zes koningszonen worden door hun jaloerse stiefmoeder veranderd in zwanen. Hun kleine zusje Elisa krijgt een bijna onmogelijke opdracht om die betovering te verbreken en haar broers terug te krijgen. Ze moet zes hemden van bosastertjes voor hen naaien en mag zes jaar niet spreken of lachen.

Reacties