Foto’s: Fakir bijna gereed voor heropening

      Geen reacties op Foto’s: Fakir bijna gereed voor heropening

Vandaag is voor het eerst sinds de start van het onderhoud van het sprookje ‘De Tuinman en de Fakir’ de vliegende Fakir weer gesignaleert, zwevend tussen de twee torentjes van het paleis. Tevens gaf de Efteling vandaag in de online-nieuwsbrief een kijkje achter de schermen bij het onderhoud.

[irp posts=”3560″ name=”Onderhoud bij de Fakir, paleis is uitgepakt.”]

Het sprookje ging begin september dit jaar in onderhoud. Tijdens deze onderhoudsperiode is het sprookje in ere hersteld met de technieken van nu. Verder is het gebouw weer schoongemaakt en opnieuw geschilderd. Ook de Fakir en zijn tapijt zijn opnieuw gedecoreerd met kleine subtiele verschillen vergeleken met de ‘oude’ Fakir.

Ook de vijverbassins en het tulpensysteem zijn in zijn geheel vernieuwd. Hierbij is de techniek achter de tulpen is hetzelfde gebleven. Er zijn echter wel enkele kleine verbeteringen toegepast. Zo zit de tulp nu in een strak pijpje in plaats van een open bakje, dit om verstoppingen en scheef hangen te voorkomen. Daarnaast is ook het materiaal van de tulpen aangepast, waardoor ze langer mee kunnen gaan.

Het sprookje heropent op 23 december, wanneer de weersomstandigheden het toelaten. Een paar dagen geleden was al te zien dat het sprookje volledig is uitgepakt waarbij alle steigers verwijderd zijn.

Reacties