Efteling 

Foto’s: dit is er nieuw in Fata Morgana

Dit najaar heeft de Efteling extra lang de tijd genomen om een van de oude parels van het park weer mooi op te poetsen. Vanaf 3 september tot vandaag was Fata Morgana gesloten voor groot onderhoud. De meest in het oog springende aanpassingen zijn de eerste en laatste scène van de attractie, in deze junglescènes is alles opnieuw beplant.

Veel van de andere werkzaamheden aan de vaartocht door de verboden stad waren technisch van aard. Zo is er tegenwoordig een nieuw lichtplan met led-verlichting in plaats van het oude halogeen. Tevens zit er nieuwe techniek in de deuren en gordijnen van de attractie, welke verschillende scènes van elkaar scheiden. Tevens is de actiefoto verplaatst naar de bocht voor de Troonzaal.

Lees ook:  Foto's: Fata Morganaplein flink op de schop

Naast de attractie is ook de souvenirwinkel De Bazaar opgeknapt. De gevel van de winkel is volledig opnieuw geschilderd en in de originele kleurstelling teruggebracht. Binnen heeft de winkel meer Arabische elementen gekregen en worden de souvenirs op een andere wijze gepresenteerd.

Het plein voor de attractie en souvenirwinkel is de komende tijd nog deels afgesloten voor onderhoud. Middels borden geeft de Efteling de looproute aan over het plein.

De bedoeling was om de attractie uit 1986 weer minimaal tien jaar mee te kunnen laten gaan en dat er de komende zes jaar geen groot onderhoud meer nodig is.

Reacties

Related posts