Efteling 

Foto’s: afbraak Python begonnen

Een vreemde aanblik vanmorgen bij de Python. Nadat de 36 jaar oude achtbaan afgelopen zaterdag zijn laatste rondje maakte zijn de grote sloopwerkzaamheden vandaag dan echt begonnen. De rails van de achtbaan zal in stukken worden gesneden en vervolgens in stukken van 3.000 kilo worden geknipt. Vervolgens worden de stukken rails omgesmolten tot nieuw staal, zodat de oude Python een nieuw leven krijgt in een andere vorm.

De sloopwerkzaamheden zijn begonnen onderaan de helix. Tussen de afdaling net voor de eerste looping en de remmen zullen de baandelen en ondersteuningen in zijn geheel worden vervangen voor nieuwe exemplaren. Ook de techniek van de Python zal worden aangepast zodat men weer vele jaren rondjes kan blijven rijden in de eerste achtbaan van de Efteling. Afgelopen zondag was al te zien hoe de treinen van de baan werden gehaald.

Lees ook:  Groot onderhoud bij de Python begonnen, treinen zijn van de baan.

Uiteraard worden liefhebbers van de Efteling niet overgeslagen. Vanaf eind maart zullen in een beperkte oplage moeren worden verkocht van de oude Python als een bijzonder aandenken. Dit doet erg denken aan de sloop van de Pegasus, waarbij de Efteling blokjes hout van de oude houten achtbaan verkocht. Hierbij ging de opbrengst naar Villa Pardoes. Of de opbrengst van de Python-moeren ook naar Villa Pardoes gaat is vooralsnog niet bekend.

Eftelingsestraat was tijdens de sloopwerkzaamheden aanwezig en maakte een speciale fotoreportage:

 

Reacties

Related posts