Efteling 

Feestelijke heropening Python, dit is er allemaal vernieuwd

Vandaag werd de vernieuwde Python heropend in bijzijn van pers en prijswinnaars. Eftelingsestraat was hierbij aanwezig en bracht deze gebeurtenis in beeld door middel van een liveblog. We zullen de belangrijkste zaken voor u op een rijtje zetten.

Na een onderhoudsperiode van twaalf weken, waarbij de volledige baan tussen de remen en de eerste afdaling volledig werden vervangen, was het vandaag dan eindelijk zover. De Python was weer in volle glorie te aanschouwen en is klaar voor de komende 37 jaar.

De rit van de Python is verbeterd vergeleken met de rit van de oude baan. De loopings, het bochtwerk, de kurkentrekkers en de helix verlopen soepeler dan ooit.

De nostalgische waarde van de Python heeft de Efteling hoog in het vaandel zitten. Door deze nostalgische waarde is er ook besloten om de Python niet af te breken, maar hem een toekomst te geven door middel van grondig onderhoud dat in totaal 4,5 miljoen euro heeft gekost.

Nog niet alles was gereed voor de opening. Zo ontbrak vandaag onder andere de actiefoto met het bijbehorende fotohuisje en de meandering in het beginstuk van de family-lane wachtrij. Het fotohuisje was nog niet op tijd gereed, deze wordt 9 april geplaatst. De fototechniek wordt daarnaast volledig vernieuwd, zodat ook de techniek weer jaren mee kan. Het fotohuisje wordt in dezelfde stijl uitgevoerd als het nieuw te openen horecapunt ‘de Likkebaerd’.

Lees ook:  Twee vernieuwde Themasuites Efteling Hotel

Daarnaast is er gekozen om het uitgangspad te verleggen tot dichter bij de ingang. Bijkomend voordeel hiervan is dat het pad minder stijl loopt voor bezoekers met een handicap, zodat zij gemakkelijker het station van de attractie kunnen betreden.

Met de aanpassingen hoopt de Efteling de komende 37 jaar iedereen te kunnen laten genieten van deze nostalgische achtbaan.

EFTELING – Vandaag opende Roodkapje de nieuwe baan van de Python. FOTO LEVIN DEN BOER
EFTELING – Vandaag opende Roodkapje de nieuwe baan van de Python. FOTO LEVIN DEN BOER
Reacties

Related posts