Efteling 

Efteling zet verkeersregelaars in

De Efteling gaat in de toekomst vaker verkeersregelaars inzetten om het verkeer op de wegen rondom het park beter door te laten stromen richting de parkeerplaats. Hierbij speelt het voorkomen van files en opstoppingen een hoofdrol.

Gisteren werden er voor het eerst professionele verkeersregelaars ingezet bij de afrit van de N261 en bij de kruising van de Europalaan met de Horst. Wanneer de verkeersregelaars het verkeer leiden dient er niet meer naar de stoplichten geluisterd te worden, enkel naar de verkeersregelaars.

De verkeersregelaars moeten op korte termijn ervoor zorgen dat de bewoners van Kaatsheuvel minder last hebben van het drukke verkeer rondom de Efteling. Volgend jaar gaan er nieuwe permanente maatregelen in. De rijstroken op de Europalaan zullen volgend jaar flexibel worden gebruikt en er vinden een aantal aanpassingen plaats aan de opritten bij de N261.

Lees ook:  Vernieuwde toiletten Carnaval Festival

Naast deze extra maatregelen houdt de Efteling op drie Zomeravonden in augustus een rampenoefening waarbij de zuidelijke en noordelijke noodroute worden getest vanaf de parkeeplaats tussen de Kinkenpolder en de Dodenauweg. Deze rampoefeningen vinden plaats op 12, 19 en 26 augustus.

Reacties

Related posts