Efteling 

Efteling viert Dag van het Sprookje met nieuw prentenboek

Deze zomer brengen de Efteling en Van Goor het sprookje van Roodkapje tot leven. Vandaag, op de Dag van het Sprookje, verschijnt namelijk het prentenboek Roodkapje.

Om het boek een feestelijke start te geven, las Kinderen voor Kinderen-presentator Lex Uiting vanochtend onder grote belangstelling voor uit Roodkapje. Vele kinderen kwamen met hun ouders naar het Sprookjesbos, waar Lex bij het sprookje van Roodkapje het publiek meenam in de wereld van boze wolven, vriendelijke jagers, zieke oma’s en een meisje met een rood mutsje.

Wie kent het sprookje van Roodkapje niet? Over het vrolijke meisje dat haar zieke oma in het bos koekjes gaat brengen. Nu heeft ze naast een plek in het Efteling Sprookjesbos ook haar eigen prentenboek gekregen. In het boek komt het sprookje van Roodkapje tot leven dankzij de sfeervolle tekeningen van illustrator Mark Janssen. De rug van blauw linnen maakt het geheel af. Mark Janssen Mark Janssen studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Hij werkte al aan meer dan 240 kinder- en prentenboeken.

Lees ook:  Het sprookje van de Winter Efteling

Roodkapje is het tweede sprookjesprentenboek dat door uitgeverij Van Goor wordt uitgegeven. Eerder verscheen in deze reeks al het prentenboek ‘Pinokkio’.

 

Reacties

Related posts