Efteling 

Efteling presenteert nieuwe onderhoudsplanning, Sneeuwwitje ruim 3 maanden dicht

Verwachte leestijd: 2 minuten.

Sinds deze week staat op de website van de Efteling de onderhoudsplanning voor het eerste halfjaar van 2018 online. Hierop is te zien dat veel attracties weer klein of groot onderhoud krijgen. Het onderhoud aan het sprookje van Sneeuwwitje is er een die opvalt. Deze gaat van 26 februari tot en met 5 juli in onderhoud.

De Efteling is de laatste jaren druk bezig om de pareltjes van het Sprookjesbos goed op te poetsen. Zo zijn recentelijk onder andere De Indische Waterlelies, De Draak, Nieuwe Kleren van de Keizer en Hans en Grietje in onderhoud geweest. Het sprookje van Roodkapje is zelfs volledig opnieuw opgebouwd. Bij de Fakir is de Efteling nu nog bezig met groot onderhoud, wat uitloopt tot halverwege januari.

Sneeuwwitje behoort tot een van de eerste tien sprookjes van de Efteling. Al vanaf 1952 kunnen gasten kijken naar Sneeuwwitje in een glazen kist met zeven dwergen ernaast. De grot van het tafereeltje was destijds nog wel half open. In 1972 is het sprookje flink verbouwd, de stenen kabouters zijn vervangen voor animatronics en er is een nieuwe dichte grot gemaakt.

Lees ook:  Loonsche Land: bouwoverzicht januari 2017

Verder staat op de onderhoudskalender van de Efteling de Python van 8 januari t/m 3 maart, de Stoomcarousel van 26 t/m 30 maart, Aquanura van 9 april t/m 20 april, Gondoletta van 9 april t/m 27 arpil, Baron 1898 van 9 april t/m 13 april, Avonturendoolhof van 16 april t/m 18 april, Joris en de Draak van 7 mei t/m 25 mei, PandaDroom van 21 mei t/m 1 juni, monorail van 4 juni t/m 8 juni en Monsieur Cannibale van 18 juni t/m 22 juni.

Reacties

Related posts