Efteling 

Efteling past beleid mindervaliden aan

Na diverse kritieken en een hoop consternatie op social media heeft de Efteling besloten om per 1 maart een nieuw beleid te hanteren voor gebruik van de mindervalide ingang bij de attracties. Het eerste plan van de Efteling was om altijd begeleiding te eisen bij gebruik van de speciale ingangen, echter lijkt het erop dat ze hierop teruggekomen zijn.

Naast rolstoelgebruikers zijn er meer mensen die gebruikmaken van de mindervalide ingangen bij de attracties. Dit kan een permanente of tijdelijke beperking zijn van lichamelijke, verstandelijke of psychische aard. In tegenstelling tot wat vaak verwacht wordt levert dit niet per se kortere wachttijden op voor mindervaliden. De mindervaliden kunnen een attractie betreden zonder obstakels zoals een trap. Om gebruik te kunnen maken van deze voorzieningen dien je met een geldige doktersverklaring een zogenaamde faciliteitenkaart op te halen bij de gastenservice.

De Efteling stelt het verplicht dat bij gebruik van deze voorzieningen er minimaal 1 begeleider mee de attractie in gaat. Dit om bij in- en uitstappen en bij mogelijke evacuatie snel de attractie in en uit te kunnen. Blijkbaar is de Efteling toch door alle kritiek op deze regel deels teruggekomen. Als een arts duidelijk aangeeft dat de persoon aan enkele eisen kan voldoen om wel zelfstandig veilig de attractie te betreden dan is begeleiding niet verplicht.

Reacties

Related posts