Efteling 

Efteling heropent deze week Bobsleebaan

De Bobslee in de Efteling gaat weer open. Na vier maanden gesloten te zijn geweest en vele testrondjes verder, bevestigd een woordvoerster aan Eftelingsestraat.nl dat bezoekers vanaf komende donderdag weer een ritje kunnen maken in de attractie.

Het aanhaaksysteem van de Bobbaan is de afgelopen maanden volledig vernieuwd. De testrondjes die de Bobslee maakte tijdens dit proces werden regelmatig met veel belangstelling gevolgd.

Lees ook:  Problemen lifthill Bob: attractie voorlopig gesloten

Mede door de lange sluiting was de Bobslee bij menig Eftelingliefhebber afgeschreven. Toch heeft het lange wachten beloond, zo blijkt nu. Het is de bedoeling dat de Bobbaan tot september 2019 weer rondjes kan maken. In 2020 opent op de locatie van de Bobslee een nieuwe dubbele achtbaan: Max & Mortiz. Het huidige Zwitserse karakter blijft echter bestaan, evenals het stationsgebouw.

De nieuwe achtbaan is speciaal geschikt voor kinderen van vier tot tien jaar. De nieuwe achtbaan krijgt een speciaal aangelegd uitkijkpuntje. Ook de buitenwachtrij wordt vervangen. De ingangpoort blijft echter wel behouden, echter doet deze niet meer dienst als ingang. De nieuwe achtbaan wordt geleverd door Mackrides.

De Bob sloot begin juni nadat een karretje tijdens het optakelen terugschoot. Sindsdien deed de Efteling zorgvuldig onderzoek naar de oorzaak van het voorval. Dit leidde er regelmatig toe dat de Bobslee enkele testrondjes maakte onder toeziend oog van Bom Engineering, die samenwerkte met de Efteling gedurende het project.

Reacties

Related posts