Eerste metingen uitbreidingsgebied “Strookrijk”gespot

      Geen reacties op Eerste metingen uitbreidingsgebied “Strookrijk”gespot

Afgelopen weekend zijn door oplettende fans van de Efteling de eerste tekenen gespot voor de grootschalige uitbreiding van de Efteling. In het gebied wat door fans nog informeel “Strookrijk” wordt genoemd zijn de eerste piketpaaltjes en andere metingen gespot. Ook enkele bomen hebben rode markeringen gekregen. Wat de piketpaaltjes en markeringen betekenen is ons niet duidelijk maar het is wel een duidelijk teken in de verdere ontwikkeling van de uitbreidingsplannen.

Eén van de eerste werkzaamheden in het gebied zullen waarschijnlijk het verleggen van de Horst zijn en de aanleg van een nieuwe snelfietsroute langs deze weg. Mogelijk zal de Horst ook omgebouwd worden tot een weg voor alleen langzaam en lokaal verkeer.  Later zullen ook de bouwwerkzaamheden starten voor de wandelpaden, attracties en horeca. Volgens de gehoorde planning moeten we als bezoeker vanaf 2019 of 2020 het nieuwe gebied kunnen bezoeken, van de invulling zijn nog geen plannen bekend.

De Efteling hanteert de regel dat maar 11% van het park bebouwd mag zijn. Binnen de huidige parkgrenzen zijn daardoor de mogelijkheden voor nieuwe attracties en horeca dus beperkt. Strookrijk heeft als nieuwe grond voor attracties straks een oppervlakte van acht hectare. Het gebied ligt tussen de N261 en de Horst, en loopt langs de oostgrens van het huidig park.

[irp posts=”998″ name=”Uitgelicht: Masterplan Wereld van de Efteling 2030″]

Eerder bracht de Efteling al het nieuwe masterplan voor 2030 naar buiten waar deze huidige uitbreidingsplannen ook in beschreven staan. In overleg met de buurtbewoners en de gemeenteraad van Loon op Zand zijn deze plannen verder uitgewerkt.

Reacties

Geef een antwoord