Efteling Efteling Resorts 

Dit is het nieuwe treintje naar Bosrijk en Loonsche Land

Dit weekend is de Efteling gaan rijden met een nieuw treintje voor verblijfsgasten. Het op zonne-energie rijdende wagentje met drie wagons rijdt voortaan tussen het Efteling park en de vakantieparken Bosrijk en Loonsche Land. Eerder gaf de Efteling nog aan dat met het treintje niet naar het nieuwe vakantiepark Loonsche Land gereden zou worden.

Lees ook:  Met nieuw 'Bosrijk-treintje' naar het Loonsche Land?

Het treintje is een Soios SunShuttle,  dit is een volledig elektrisch en geluidsarm voertuig dat door zonne-energie opgeladen kan worden. Bij een volle accu kan er maximaal driehonderd kilometer mee gereden worden, wat ruim voldoende is voor de rondjes langs de Efteling en de vakantieparken. Met de zonnepanelen op het dak kan met elk uur zonlicht er 10 kilometer bijgeteld worden.

Het vervangen van de oude vervuilende Bosrijktrein voor een nieuwe elektrische is iets wat goed past bij het nieuwe duurzame karakter van de Efteling en het Loonsche Land. Zo wordt doormiddel van een biomassacentrale vakantiepark Loonsche Land verwarmt. Op de nieuwe attractie Symbolica zijn ook zo’n achthonderd zonnepanelen aangebracht.

Gelukkig zullen de echte verstokte Eftelingfans niet vaak gebruik hoeven te maken van dit nieuwe treintje. Op Twitter is al met enige minachting gereageerd op het nieuwe voertuig. Het treintje is al vergeleken met een rijdende Dixie, rijdende kermis-grijpkranen en als bijnaam heeft het treintje al de naam “Koekblik the ride!” gekregen.
Saillant detail is dat vandaag met één van de eerste ritjes van het nieuwe treintje halverwege de rit problemen waren. Hierdoor kwam het nieuwe treintje niet meer in beweging. Hierna is alsnog gebruik gemaakt van het oude dieseltreintje om de ritten af te maken.

Reacties

Related posts