Efteling 

Dit is het entertainment tijdens de Winter Efteling

Op 12 november begint de twintigste editie van de Winter Efteling, wat ooit in 1999 begonnen is als een proef, is inmiddels niet meer weg te denken van de Eftelingkalender. Zoals elk jaar staat ook deze winter de Efteling weer vol met entertainment. Vuurprins Kendrik en Sneeuwprinses Jelka, het muzikale duo d’Oude Liefde, de Efteling Muzikanten en de Lichtpuntjes zijn deze winter onder meer van de partij.

Ook dit jaar zijn Vuurprins Kendrik en Sneeuwprinses Jelka weer thuis in het IJspaleis. Hier zullen ze op de verlichte dansvloer samen met de aanwezige kinderen het Winterfeest van Jelka en Kendrik vieren. Deze winter krijgen Sneeuwprinses Jelka en Vuurprins Kendrik een nieuwe troon. Vanaf deze troon zingen de twee geliefden over hun werelden van sneeuw en vuur. Daarnaast brengen ze deze winter een nieuw, romantisch lied ten gehoren. Tevens kan iedereen glijden van de glijhelling en schaatsen op de bevroren paleisvijver van het IJspaleis.

In de Efteling zijn tijdens de winter meerdere Vreugdevuren te vinden waar de bezoekers op een koude winterdag zich even kunnen opwarmen. Dit jaar zal elk Vreugdevuur zijn eigen muziek krijgen. In het Ruigrijk is het Vreugdevuur te vinden op het plein van de Oude Tuffer, hier brengt het duo d’Oude Liefde populaire liedjes uit de hele wereld ten gehoren. In het Reizenrijk zorgen de Efteling Muzikanten voor een swingende sfeer bij het Vreugdevuur op het Carnaval Festival Plein. Bij het Vreugdevuurvuur op het Steenbok Plein in Anderrijk komt het Eftelingse gospelkoor ‘de Lichtpuntjes’ weer swingende liedjes zingen. Nieuw dit jaar is het Winter Efteling Kinderkoor, de leden van dit speciale kinderkoor laten de allervrolijkste klanken horen rond het Vreugdevuur op het Ton van de Ven Plein in het Marerijk.

Naast al dit winterse vermaak kom je op de Pardoes Promenade de Sprookjesbosbewoners tegen die leuke, winterse liedjes zingen. In het openluchttheater van het Sprookjesbos is de parkshow ‘Sprookjesboom laat het sneeuwen’ te zien, waarin Sprookjesbosbewoners allerlei grappige avonturen met een winters tintje beleven. Bij Symbolica wachten Pardoes & Pardijn je op voor een ontmoeting en een foto. Daarnaast beleven op het Carnaval Festival Plein Jokie en Jet een winteravontuur samen met de jonge Efteling bezoekers.

Lees ook:  Mattie en Wietze: Geboeid in de Efteling

Buiten de waterattracties zijn alle attracties open als de weersomstandigheden het toelaten. Langlaufbaan ’t Hijgend Hert is ook dit jaar weer te beleven als speciale winterattractie op de plaats van het Kinderspoor. Als de avond valt komt de gevel van Villa Volta krakend tot leven met een 3D-projectie. De parkshow Raveleijn, waarin paarden en raven een hoofdrol spelen, is door gebruik van licht en vuur ‘s avonds extra spannend. Aquanura, de grootste watershow van Europa, vormt een spectaculaire afsluiting tegen de nachtelijke hemel. Tijdens de weekenden van Winter Efteling is het park open van 11.00-19.00 uur, in de Kerstvakantie (22 december t/m 6 januari 2019) zelfs tot 20.00 uur.

Oudjaar vieren in de Winter Efteling
Ook dit jaar wordt Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze gevierd in de Winter Efteling. Vanaf 19.00 uur zijn er live-optredens op verschillende pleinen. De attracties blijven open tot middernacht, waarna het nieuwe jaar feestelijk wordt ingeluid met vuurwerk en bubbels.

Reacties

Related posts