Dit is de nieuwe situatie op de toegangsweg naar de Efteling

      Geen reacties op Dit is de nieuwe situatie op de toegangsweg naar de Efteling

Al geruime tijd is de Efteling bezig om de toegangswegen naar het park geschikt te maken voor de groeiende bezoekersaantallen. Op de Europalaan naderen deze werkzaamheden het eindpunt en is de toekomstige situatie al goed te zien. Enkele zaken zijn behoorlijk aangepast voor bezoekers van de Efteling.

Wisselstroken
Een van de belangrijkste aanpassingen zijn de wisselstroken op de Europalaan. Door op deze vierbaansweg de twee middelste rijstroken te laten wisselen van rijrichting, afhankelijk van de drukte, wordt de doorstroming tijdens de piekmomenten verbeterd. Zo gaan er in de ochtend drie rijstroken richting de Efteling en één rijstrook van de Efteling af. Later op de dag wisselen de middelste rijstroken van rijrichting en gaan drie rijstroken van de Efteling richting de N261 en gaat één rijstrook van de N261 richting de Efteling en Kaatsheuvel.

Om alles in goede banen te leiden zijn er matrixborden boven de weg geplaatst. Tevens zijn aan het begin van de wisselstroken slagbomen geplaatst om te voorkomen dat er per ongeluk op rijstrook gereden wordt die opdat moment de andere richting op gaat.

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Matrixborden boven de Europalaan

Slagbomen om een rijstrook af te sluiten bij het begin van de Europalaan

Slagboom bij uitrit parkeerplaats

Afslag N261 en Resort Efteling
Ook op de afslagen van de autoweg N261 richting de Efteling zijn er aanpassingen gedaan. Om af te slaan naar de verblijfsaccommodaties van de Efteling moet bij de afslag van de N261 direct links voorgesorteerd te worden. De linkerrijstrook tussen de Europalaan en de N261 is door middel van een opstaande rand gescheiden van de twee rechter rijstroken. Op de linker rijstrook kan wel rechtdoor gereden worden de Europalaan op.

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Afslag vanaf Waalwijk richting de Efteling. Linker rijstrook gaat richting het Efteling Hotel en de twee vakantieparken van de Efteling.

De rijstroken na de afslag van N261 naar de Europalaan.

Efteling parkeerterrein
Op het parkeerterrein van de Efteling zijn ook de nodige aanpassingen gedaan om het verkeer goed uit te laten komen op de vernieuwde Europalaan. Bij de slagbomen om het parkeerterrein van de Efteling te verlaten zijn extra rijstroken aangebracht. Om het verkeer tijdens drukte op de derde wisselstrook te krijgen vanaf de parkeerplaats heeft de Efteling de poort bij de uitgang verbreed en is daar een extra rijstrook aangelegd. Gelijk met deze werkzaamheden heeft de Efteling ook twee rijstroken geasfalteerd langs de Parkeerpromenade.

De nieuwe rijstroken na de slagbomen van het parkeerterrein richting de Europalaan.

De drie rijstroken vanaf het parkeerterrein van de Efteling richting de Europalaan.

Drie rijstroken vanaf de Europalaan richting parkeerterrein van de Efteling.

De nieuw geasfalteerde rijstroken langs de Parkeerpromenade.

De nog oude rijstroken met klinkers langs de Parkeerpromenade.

Reacties