De Efteling wil fietsen stimuleren en maakt fietsenstalling gratis

Het stallen van de fiets of brommer bij de Efteling is voortaan voor iedereen gratis. Bij de stalling werd tot afgelopen maand voor niet abonnementhouders één euro per fiets of brommer gevraagd voor het stallen. Abonnementhouders van de Efteling konden altijd al hun tweewieler gratis stallen bij het park.

“Om het fietsen te stimuleren is de fietsenstalling gratis gemaakt” laat een woordvoerder aan Eftelingsestraat.nl weten.

Op rustige dagen was de stalling al voor alle gasten gratis zodat er voor die paar gestalde fietsen niet de hele dag personeel aanwezig hoefde te zijn. Nu staat er op drukkere dagen wel nog steeds een medewerker om aanwijzingen te geven. Toen de fietsenstalling nog betaald was gold de regel al dat de Efteling niet aansprakelijk is voor eventuele schade, diefstal en/of vermissing. Die regel is onveranderd

Sinds deze maand is het parkeren van de auto juist duurder geworden. Gasten die met de auto komen betalen voortaan €12,50 per auto tijdens een dagje Efteling, dat is €2,50 meer dan voorheen. De bedragen voor abonnementhouders met een parkeerabonnement zijn niet gestegen.

Reacties