Efteling 

Binnenkort geen files meer bij verlaten parkeerterrein Efteling

Vlotter en zonder ergernis het parkeerterrein op- en af rijden, dat is een van de doelen van de wisselstroken die binnenkort op de Europalaan zullen komen. Ook worden de uitritten verbreed bij het verlaten van het parkeerterrein, deze gaan van twee naar drie rijstroken. Hiervoor is deze week een vergunningsaanvraag ingediend.

Momenteel heeft de Efteling nog maar 2 rijstroken die vanaf het parkeerterrein naar de Europalaan gaan. Op drukke dagen zorgt dit voor veel opstoppingen bij het verlaten van het park. Hopelijk is met de extra rijstrook en de wisselstroken de zogenaamde ‘rodelichtjesparade’ verleden tijd.

Afgelopen juni is al begonnen met het aanpassen van de belijning op de Europalaan om de wisselstroken mogelijk te maken. De matrixborden zullen eind van dit jaar aangebracht worden, zodat bij de start van de Winter Efteling de wisselstroken in gebruik zullen zijn.

Lees ook:  Nieuwe televisieserie Sprookjesboom vanaf 22 april

Met de wisselstroken zullen van de vier rijstroken ’s morgens drie naar de Efteling gaan en één naar de N261. In de avond wisselt dit om naar drie rijstroken richting de N261 en één richting de Efteling en Kaatsheuvel.

Reacties

Related posts