Achterstallig onderhoud bij speeltoestellen Pandadroom

De attractie Pandadroom moet het regelmatig ontgelden aan kritiek van menig Eftelingliefhebber. Het onderhoud laat bij deze attractie behoorlijk wat achterwege, met in het bijzonder de Dierenwereld.

Het onderhoud in de speelruimte is slecht, dat is te zien op een fotoreportage van Eftelingsestraat.nl. Zo zijn er bijvoorbeeld van een klautertoestel waar je door bomen kunt klimmen bouten afgebroken, en weer snel en praktisch met ducktape en Tiewraps vastgemaakt.

In de Dierenwereld liggen tussen de speeltoestellen voor kinderen hopen stof en vuil. Er is daar duidelijk al meerdere jaren niet meer schoongemaakt. Ook zit er al een jaar een spinnennest in junglegedeelte van de educatieruimte.

“Zoals je weet nemen we veiligheid uiterst serieus”, laat de Efteling weten. “Hoe stevig tiewraps en ducttape ook moge zijn, dit is niet de mate van professionaliteit die je van ons mag verwachten.”

De Dierenwereld opende in 2002 gelijktijdig met Pandadroom. De educatieve speelruimte laat bezoekers verder kennis maken met de natuur. Al enkele jaren zijn veel educatieve schermen kapot, objecten verwijderd en effecten uitgeschakeld.

Reacties